2011. augusztus 29., hétfő

A hűség jutalma

Ilona egy nagyvállalat vezérigazgatójának asszisztense volt. Szüleitől keresztény nevelést kapott, de nem vette túl komolyan a hitét, amíg az élete egy lelkigyakorlat után nem vett egy nagy fordulatot. Ott és akkor elhatározta, hogy ezentúl Jézus Krisztus tanítása szerint él.
Az Úr Jézusban frissen felfedezett hit örömével ment oda egy napon a főnökéhez, és közölte vele, hogy a jövőben nem fogja leírni és továbbítani az üzleti életben általánosan elterjedt hazugságokat. Főnöke csodálkozva nézett az eddig olyan kiegyensúlyozott nőre, és így szólt:

 - Jó, ez a maga dolga, de akkor felmondok magának. A felmondási idő leteltéig a könyvelésben dolgozhat.
Az eset az egész cégben nagy feltűnést keltett, mindenki erről pletykált. Az emberek szemében lekerülni a vezérigazgatói asszisztensi állásból egy kezdő könyvelő pozíciójába nagy lecsúszást jelentett, de Ilona mindenki meglepetésére bátran és nyugodtan viselte a sorsát.
Elérkezett az utolsó munkanapja. A nagyfőnök hivatta:
- Talált már új állást? - kérdezte.
- Nem. - érkezett a válasz.
- Ez esetben, kérem, maradjon itt. Ön lesz itt az első pénztáros.

Aki lop, az hazudik is - mondja a régi közmondás. A vezérigazgató nyilvánvalóan tudta, hogy aki nem hazudik, az a pénzdolgokban is abszolút megbízható.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a kis történet, bár csak az emberek túlnyomó többsége így élne, gondolkodna és cselekedne. Hazánkban csak boldog és kiegyensúlyozott emberekkel találkoznánk.

    VálaszTörlés
  2. köszönöm a történetet.

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük a jó keresztények nevében !
    Isten éltesse bennünk az igaz lelket!

    VálaszTörlés