2011. március 25., péntek

Építkezz okosan!

Az idős ács egy szép napon úgy döntött, ideje nyugdíjba vonulnia. Főnökének elmondta, hogy bár hiányozni fog a kereset, amit a munkájáért kapott, mégis otthagyja a házépítést, mert többre értékeli a szabadidőt, amit az évtizedek során nem tölthetett családjával.
- Valahogy majd csak elleszek - mondta
A főnök nagyon sajnálta, hogy elveszíti legjobb ácsmesterét, és arra kérte őt, hogy utoljára segítsen még neki felépíteni egy házat.

Az ácsmester ráállt, de nem telt el sok idő és máris látni lehetett, hogy az utolsó házba a szívét már nem tette bele. Az elvégzett munka hanyag volt, a felhasznált anyagok minősége silány. Szomorú befejezése volt ez az egyébként kiváló és elkötelezett ácsmester szakmai életének.
A ház átadására megjelent a főnök is, magával hozta a ház kulcsait, és átadta azokat az ácsmesternek.
- Ez a Te házad - mondta - Ezt én adom ajándékba.
Az ácsmester meg volt döbbenve. Milyen kár..... Ha tudta volna, hogy a saját házát építi, egész másképp dolgozott volna.
Így van ez mindannyiunkkal. Építgetjük életünket nap-nap után, de sokszor nem éppen a lehető legjobbat adjuk ki magunkból. És aztán rádöbbenünk, hogy magunknak kell, majd abban a házban laknunk, amit építettünk, ha újra kezdhetnénk, egészen más életet építenénk.
De már nincs visszaút, Te is építőmester vagy, Te is nap mint nap kalapácsot fogsz a kezedbe, hogy szöget verj a falba, léceket illesztesz egymáshoz, falakat húzol fel.
"Az élet egy csináld magad vállalkozás"! Ahogy ma állsz a dolgokhoz, és ahogy döntesz, az szabja meg, hogy holnap hogyan élsz majd.

7 megjegyzés:

 1. Jó történet, de annyiban változtatnék rajta, hogy az utolsó előtti mondat szerintem nem igaz. A hívő ember az Úrra épít és az Úrral építkezik földi életében is....

  VálaszTörlés
 2. Kedves 2. hozzászóló Testvérem !

  Azt hiszem féleértetted a történetet. Éppen az életünk gondos, az Úrral való építkezésről szól és ebben nem lehetünk soha trehányak. Ha Te itt olvasgatsz, akkor már biztosan jó úton vagy !

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm! Egy lelki gyakorlatra kaptam meghívást, mint előadó. Kb két hét múlva kell majd beszélnem, tanúságot tennem. Ez a történet elsöpörte minden kételkedésemet. Dicsőség az Úrnak!

  VálaszTörlés
 4. Az örök életben fogunk rádöbbenni arra, hogy mit kellett volna másképpen csinálni itt a földi életben. Adja Isten, hogy még mielőtt késő lenne rátérjünk a helyes útra. Amen!

  VálaszTörlés
 5. Ez nagyon Igaz!! Főleg most Szombaton Bérmálok és húú.. úgy bele gondoltam!! :)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Mindenki!
  Köszömöm a tanulságot, amiben - ha belegondolok- minden igaz. Az Úr vezet bennünket a mindennapjainkban, hiszen: "legyen meg a te akaratod..." Amen
  Adja az Úr, hogy esti lelkiismeretvizsgálatunk során felismerjük a Mindenható útmutatását.

  VálaszTörlés