2012. január 20., péntek

Tűzd ki a célt, de figyelj a harmóniára

(Folytatása a Heti Lélekemelő hírlevélben megkezdett történetnek!)

Egy reggel így szólt hozzá az anyja:
- Gyere menjünk táplálékot keresni.
- Nem anyám, én nem megyek. Én nem alacsonyodom le az ilyen dolgokhoz.
- Már miért nem?
- Anyám, ne háborgass ilyen hiábavalóságokkal. Te is arra serkentettél, hogy szorgalmasan tanuljak és felkészüljek a világkörüli útra.

- Igen gyermekem, - felelte az anyja - de vágyad soha nem válhat így valóra, ha nem vagy képes, hogy táplálékot szerezz magadnak. Első nap még csak éhes leszel, másodikon nem tudsz tovább repülni, a harmadik napon éhen halsz.

Tanulság: Napjaink ne csak munkával, tanulással, ne csak pihenéssel vagy más kikapcsolódásból álljanak, hanem ezek harmonikus egységéből. Mindent szeretetből tegyünk, a legjelentéktelenebb tűnő dolgokat is. Így életünkben elérhetjük vágyainkat, és legmerészebb álmaink is valóra válnak!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a tanítás. Józsáné Sárközi Zsuzsanna

    VálaszTörlés
  2. eleg bena, hogy csak a tortenet masodik resze van itt fenn az oldalon...Peldaul ha linkelni akarnam valakinek az oldalt, akkor csak a tortenet egy resze lesz meg?? Erre azert en odafigyelnek a helyetekben...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérlek, íratkozz fel a Heti Lélekemelő hírlevelére (itt: http://www.laudetur.hu/?q=lelekemelo), és akkor a hírlevélben benne van minden történetnek az eleje.Isten segítsen utadon!

      Törlés
  3. Kedves Névtelen!
    A történet eleje a Heti Lélekemelőben olvasható! Ajánlom, küldje el a Heti Lélekemelőt ismerősének, aki így nem csak egy történetet, hanem egy idézetet és lelkipásztori elmélkedést is olvashat!
    Ha nem kapja a Heti Lélekemelőt, iratkozzon fel:
    http://www.laudetur.hu/?q=lelekemelo

    Laudetur.hu

    VálaszTörlés
  4. Jó a történet a teremtő is megpihent a hetedik napon,
    hogy gyönyörködjön abban amit csinált!

    VálaszTörlés