2012. január 20., péntek

Tűzd ki a célt, de figyelj a harmóniára

(Folytatása a Heti Lélekemelő hírlevélben megkezdett történetnek!)

Egy reggel így szólt hozzá az anyja:
- Gyere menjünk táplálékot keresni.
- Nem anyám, én nem megyek. Én nem alacsonyodom le az ilyen dolgokhoz.
- Már miért nem?
- Anyám, ne háborgass ilyen hiábavalóságokkal. Te is arra serkentettél, hogy szorgalmasan tanuljak és felkészüljek a világkörüli útra.

- Igen gyermekem, - felelte az anyja - de vágyad soha nem válhat így valóra, ha nem vagy képes, hogy táplálékot szerezz magadnak. Első nap még csak éhes leszel, másodikon nem tudsz tovább repülni, a harmadik napon éhen halsz.

Tanulság: Napjaink ne csak munkával, tanulással, ne csak pihenéssel vagy más kikapcsolódásból álljanak, hanem ezek harmonikus egységéből. Mindent szeretetből tegyünk, a legjelentéktelenebb tűnő dolgokat is. Így életünkben elérhetjük vágyainkat, és legmerészebb álmaink is valóra válnak!

5 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik ez a tanítás. Józsáné Sárközi Zsuzsanna

  VálaszTörlés
 2. eleg bena, hogy csak a tortenet masodik resze van itt fenn az oldalon...Peldaul ha linkelni akarnam valakinek az oldalt, akkor csak a tortenet egy resze lesz meg?? Erre azert en odafigyelnek a helyetekben...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kérlek, íratkozz fel a Heti Lélekemelő hírlevelére (itt: http://www.laudetur.hu/?q=lelekemelo), és akkor a hírlevélben benne van minden történetnek az eleje.Isten segítsen utadon!

   Törlés
 3. Kedves Névtelen!
  A történet eleje a Heti Lélekemelőben olvasható! Ajánlom, küldje el a Heti Lélekemelőt ismerősének, aki így nem csak egy történetet, hanem egy idézetet és lelkipásztori elmélkedést is olvashat!
  Ha nem kapja a Heti Lélekemelőt, iratkozzon fel:
  http://www.laudetur.hu/?q=lelekemelo

  Laudetur.hu

  VálaszTörlés
 4. Jó a történet a teremtő is megpihent a hetedik napon,
  hogy gyönyörködjön abban amit csinált!

  VálaszTörlés