2012. január 29., vasárnap

A szeretet aranykulcsa minden szív ajtaját kinyitja

(Folytatása a Heti Lélekemelő hírlevélben megkezdett történetnek!)

Az édesapa és az édesanya nincsenek otthon. Roberta éppen kis testvéreit fürdeti. Hirtelen robbanás hallatszik a szomszéd szobából és hatalmas lángnyelv tör ki az ajtaján. Mi történhetett? Felrobbant a petróleumkályha. Roberta azonnal berohant a hálószobába és testvérkéit kihordta a házból. Mikor már valamennyien kint voltak, akkor rémült meg, eszébe jutott, hogy a legkisebb testvérkéje, Leroy hiányzik, ugyanis éppen a másik szobában tartózkodott.

Roberta nem sokáig gondolkozott, hanem a konyhán keresztül a szobába sietett. Mikor kezét a kilincsre teszi, megrémülve kapja vissza, mert a kilincs olyan forró, mint a tűz. Roberta leveri és berohan a szobába. Itt valóságos pokol fogadja. Roberta köhögést hall. Istennek hála, Leroy él. A kisfiút az asztal alatt találja meg. A lángok ruhájába kapnak; amely azonban meglehetősen vizes volt a mosás miatt. Ezzel azonban Roberta nem sokat törődik, csak arra ügyel, hogy öccsét megóvja a lángoktól. Lassan elvánszorgott a konyhaajtóig, de nem tudta kinyitni. Közben a kis Leroy fuldokolni kezdett. Ekkor Roberta az ablakhoz ugrott és kitörte az üveget. Friss levegő áradt be rajta. Végre sikerül kinyitni a konyhaajtót. Kezében a gyermekkel elvánszorog a szomszéd ház lépcsőjéig, ahol eszméletlenül összeroskad. Súlyos égési sebeket szenvedett és heteken át feküdt a kórházban. A gondos ápolás következtében visszanyerte egészségét. Csak néhány égési seb a nyakán és a karján hirdette hős-tettét.

Talán mondanom sem kell, hogy ezek után Roberta lett egész Chicago kedvence. Az újságok beszámoltak hőstettéről és mindenki kedveskedni akart neki. Levelek és ajándékok érkeztek a kórházba és mire Roberta hazatérhetett, újjáépítve várta otthonuk. Mikor hazaindult, egy szép autó várta a kórház kapujában. Sok száz autó kísérte haza, ahol ünnepélyesen fogadták szülei és testvérei, a plébános és a polgármester. Egy aranyból készült kulcsot nyújtottak át Robertának, hogy ezzel nyissa ki új házuk ajtaját. Roberta boldogan ölelte át szüleit és sorra csókolta testvérkéit. Mindenki együtt örvendezett vele és megérezte, hogy a szeretet aranykulcsa minden szív ajtaját kinyitja.

Amennyiben teljes egészében szeretné elolvasni a történetet, iratkozzon fel a Heti Lélekemelőre az alábbi linken:
http://www.laudetur.hu/?q=lelekemelo

4 megjegyzés:

  1. Nagyin szép tanúlságos megrázó történet ,mit megtett testvéreiért Roberta . Ez való Szeretet.

    VálaszTörlés
  2. Törekedjünk arra, hogy előbb segítsünk egy nélkülöző családnak, mint hogy megvárjuk, míg "ég a ház"!

    VálaszTörlés
  3. Ez az igaz történet ébresszen fel minket arra hogy érdemes kockáztatni életünket mert Isten aki a rejtekben is lát megfizet nekünk százszorosan!!! Vegyünk példát és ne tegyünk úgy mintha mindig másra várva ,mutogatva hogy nekünk semmi kötelességünk a valósággal szemben!!!

    VálaszTörlés
  4. A szeretet mindenre képes

    VálaszTörlés