2013. január 16., szerda

Találkoztam Istennel...

Volt egyszer egy kisfiú, aki feltétlenül találkozni akart az Istennel. Tisztában volt azzal, hogy az Istenhez vezető út nagyon hosszú, ezért az összes fellelhető dobozos kólát és csokoládét bepakolta hátizsákjába, elindult. Addig futott, amíg egy parkhoz nem ért, ahol megpillantott egy öreg nénit.


A néni egy padon ült, és a galambokat nézte, akik táplálék után kutattak a földön. A kisfiú leült a néni mellé a padra. Kinyitotta a hátizsákját, és már éppen ki akart venni egy dobozos kólát, amikor arra gondolt, hogy a néni biztosan nagyon éhes lehet. Ekkor fogott egy csokoládét, és odaadta a néninek. A néni hálásan elfogadta az édességet, és a fiúra mosolygott - csodálatos volt a mosolya.

A kisfiú még egyszer látni akarta a mosolyt, ezért kólával is megkínálta a nénit ,aki újra rámosolygott, talán még sugárzóbban, mint előtte. A kisfiú majdnem kiugrott a bőréből. Egész délután a parkban maradtak, de egy szót sem szóltak egymáshoz.
Amikor besötétedett, a kisfiú elálmosodott, és úgy döntött, hazamegy. Már ment néhány lépést, amikor megállt, és visszafordult. Visszasétált a nénihez, és átölelte. A néni legszebb mosolyával ajándékozta meg.

Amikor a fiú hazatért, édesanyja különös mosolyt látott az arcán és megkérdezte:
"Mi jó történt ma veled, hogy ilyen boldog vagy?"
A kisfiú így válaszolt:
"Istennel ebédeltem, akinek csodálatos a mosolya."

Amikor az idős néni hazaért, fia már az ajtóban várt rá.  Megkérdezte, miért mosolyog, a néni így válaszolt:
"Istennel ebédeltem, aki sokkal fiatalabb, mint amilyennek gondoltam."

Forrás: http://uvhirlevel.i-design.hu/archivum.php?page=hetilelekemelo/hl130121

6 megjegyzés:

  1. Igen, menyivel boldogabbak lennénk, ha egy kicsit mosolyognánk, mindenki a saját gondját viseli az arcán, és szomorú, nem tudunk lazítani apró dolgokon bosszankodunk napokig, és aztán elfejtjük, mert találtunk újabb bosszúságot, és így telnek buszúságban, szomorúan napjaink. mindenkinek szép napot kívánok.

    VálaszTörlés
  2. Valóban mennyivel másabb lenne a világ ,ha csak egy mosolyt is adnánk egymásnak.Mindig a legkisebb dolgok a legjobbak és megkapóbbak.Tapasztaltad már?
    ,,szeress ,hogy szeretve légy"G.I

    VálaszTörlés
  3. Igen, tudnunk kell adni és kapni is. Mindkét fél kap! Isten egy kicsit ad magából mindkét félnek. Bárcsak mindenki ilyen felfogással járna-kelne.

    VálaszTörlés
  4. Sokan álmodoznak/álmodozunk azon hogy mi lenne, vagy lehetne de kevesen tesznek valamit annak érdekében hogy valóban másképp legyen.

    VálaszTörlés
  5. Ezek a történetek egyrészt engem meggyőznek arról, hogy van tiszta szeretet az emberekben, csak tudni kell előhívni. Másrészt arra ösztönznek, hogy ezekért érdemes élni, tenni, hogy minél több személynek legyen ilyenben része. Ahogy Böjte atya mondja: "jót tenni jó"

    VálaszTörlés
  6. Egyszer az a gondolatom támadt, hogy milyen jó lenne álmomban Jézust látni, úgy ahogy egykor itt élt a Földön.
    Aztán egy alkalommal szentmisén voltam. Ott a templomban jött a felismerés: nem is kell álmodni. Jézus azt mondta: "amit egynek tesznek, nekem teszitek."
    Minden emberben megláthatom Jézust.

    VálaszTörlés