2013. január 4., péntek

Minden nap ajándék

Az Ember elment a Bölcshöz:
- Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts rajtam!
- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.
- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok.
Olyan is volt álmomban, mint egyébként; nem volt semmiféle változás rajta, csak annyi, hogy nagy szürke göröngyökkel volt tele a járda. Amikor megrúgtam az egyiket, rájöttem, hogy ezek nem göröngyök, hanem kövek. Egyet zsebre vágtam, hogy megmutassam a Barátomnak, akihez indultam.

Amikor elővettem, kettévált a kezemben. Belül szikrázó, tiszta ragyogású volt. Azonnal tudtam (bár nem értek hozzá), hogy ez GYÉMÁNT! Rohantunk az ékszerészhez, de közben telepakoltuk a zsebeinket a csúnya, szürke kövekkel, hátha... Az ékszerész vágta, csiszolta a kettévált követ, végül fel is mutatta, hadd lássuk mi is, hogy sziporkázik:
- Még soha nem találkoztam ilyen nagy és tiszta gyémánttal - lelkesedett.
Kipakoltam a sok egyforma szürke kövemet. Ő bizalmatlanul nézte a sötétlő halmot, majd legyőzve utálkozását, egyet megfogott és vijjogó gépével kettévágta. Smaragd volt. A következő rubin, utána valami csodaszámba menő ritkaság, és aztán így végig. Felfoghatatlan kincs feküdt előttem, szikrázott, tündökölt ezerféle színben, a belsejükben rejtőző érték. Én pedig döbbenetemben felébredtem. De nem tudok szabadulni az álomtól. Mondd, mit jelenthet?

- A szürke kövek a MINDENNAPJAID, Barátom! Éppen ideje, hogy felfedezd: valóságos kincsesbánya a mindennapok sokasága. Dolgozni kell rajtuk, az igaz, de ha jól megmunkálod őket, gazdagabb leszel mindenkinél. Már reggel vedd kezedbe napodat, hogy megláthasd benne a hűség gyémántját, a bizakodás smaragdját, a szeretet rubinszínű áldozatosságát...
Mától kezdve soha nem beszélhetsz "szürke hétköznapokról", hiszen láttad, mi rejlik bennük!

Forrás: http://uvhirlevel.i-design.hu/archivum.php?page=hetilelekemelo/hl130107
Ha tetszett a történet és a jövőben szeretne minden hétfőn kapni hasonló történeteket, iratkozzon fel az ingyenes Heti Lélekemelő hírlevélre! Feliratkozási lehetőség: http://www.laudetur.hu/?q=lelekemelo    

10 megjegyzés:

 1. Csodálatos történet, s milyen igaz. Sajnos rohanó életünkben megfeledkezünk a lábunk előtt heverő kincsekről, pedig csak le kell hajolni értük.Tedd a jót, s te is tündökölni fogsz, ha napjaidat a Jó Istenre bízod!

  VálaszTörlés
 2. megerositettem a tortenettel az erettsegire magolo fiamat. Koszonom.

  VálaszTörlés
 3. Tanulságos ez a kis álom.Én is tanulttam belöle.Köszönöm hogy megosztotta velünk.

  VálaszTörlés
 4. Megerősített ez az irás. Sajnos sokszor nagyon borúlátó vagyok, csak a szürke köveket látom meg. Köszönöm.

  VálaszTörlés
 5. Csodálatos történet,sok tanultságal.

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm nagyon, mert megértettem,ha hagyom hogy formáljon a MESTER ,értékes leszek az Ő ,a magam, s a világ szemében is.
  Igyekszem ma mindenben megtalálni a "szürkeség "alatt az ajándékot,vagy a lehetőséget , hogy én válhassak ajándékká mások számára.Legyen meg az Ő akarata.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon köszönöm, nagyon elgondolkodtam ezen a történeten,és talán fölismertem, a mellettem lévő emberek is lehetnek ilyen színesek és csodálatosak ,nem csak szürke emberkék. Milyen CSODÁLATOS ez a mai világban. KÖSZÖNÖM!!!!

  VálaszTörlés
 8. koszonom....... nagyon jol jott ez a tortenet, hiszen a lelek sotet ejszakajat elem.

  VálaszTörlés
 9. Nagyon szépen köszönöm ezt a valóban tanulságos,megrenditően szép történetet,amelyből minden értelmes ember sokat okulhat és remélem okul is.A mindennapok szürkének tűnő ,rögös útjain
  tényleg fel kell fedeznünk a sok csillogó "drágakövet",amelyek előttünk hevernek a drága Megváltónk jóvoltából.

  VálaszTörlés
 10. Hála s Dicsőség ezért a tanúságos történetért,amely azt sugallja ,hogy valóban mindennapjainkat tehetjük mások számára értékes darabbá , kinccsé,csakis észre kell vegyük előbb magunkban azt a kis értéket ,ami van.S hiszem ,ha ezzel a kis felfedezett ajándékainkkal,mosolyunkkal vagy másokra való figyelésünkkel sikerül szürke hétköznapjainkat örömtelivé varázsolnunk,akkor nemcsak bennünk válik a szürke kő, gyémánttá,HANEM mások életét is drágakövekké varázsoljuk.,amelyben igazi példaképünk a MEGVÁLÓ,aki azt mondta ,,Példát adtam arra ,hogy amit ÉN tettem ,ti is azt tegyétek"--Gergely ILDIKÓ
  ,

  VálaszTörlés