2012. március 30., péntek

Egy győztes vére

(Folytatása a Heti Lélekemelő hírlevélben megkezdett elmélkedésnek!)

Az orvosok társasága elvetette Pasteur ténykedését, és sikerült száműzniük őt a városból. De ő nem ment messzire Párizstól. Az erdőben rejtőzött el, ahol létrehozott egy laboratóriumot, hogy ott folytassa betiltott kutatásait.

Húsz gyönyörű lovat vittek ki az erdőbe, a rögtönzött laboratóriumához. Tudósok, orvosok és nővérek jöttek megnézni a kísérletet. Ruh kinyitott egy acélszekrényt, és kivett belőle egy nagy vödröt, amely hónapokon át gondosan tenyésztett fekete diftéria baktériumokkal volt tele. Annyi baktérium volt benne, hogy bőségesen elegendő lett volna egész Franciaország kiirtásához. A tudós rendre odalépett a vödörrel a lovakhoz, és bekente orrlyukaikat, nyelvüket, torkukat és szemüket a halálos baktériumokkal. Egy kivételével mindegyik ló nagyon belázasodott és elpusztult. A legtöbb orvos és tudós beleunt a kísérletbe, és nem várta meg a végét. Azt gondolták, hogy a huszadik ló is előbb-utóbb így végzi.

Még néhány napig szenvedett, és szánalmas állapotban feküdt a földön. Míg Ruh, Pasteur és sokan mások tábori ágyakon aludtak az istállóban, az ügyeletes betegápoló azzal volt megbízva, hogy keltse fel a tudósokat, ha az állat testhőmérsékletében változás állna be az éjszaka folyamán.
Egy éjszaka két óra tájban a ló láza fél fokkal csökkent, és az ügyeletes felköltötte Dr. Ruh-t. Reggelre további két fokkal kevesebbet mért a lázmérő. Aznap estére teljesen elmúlt a láz, és a ló fel tudott állni, valamint enni és inni tudott.

Akkor Dr. Ruh fogott egy nagy pörölyt, és halálos ütést mért a szép ló szemei közé. A tudósok kiszívták az összes vért ennek az állatnak az ereiből, amelyikben kifejlődött ugyan a fekete diftéria, de legyőzte. Amilyen gyorsan csak tudtak, a párizsi városi kórházba hajtottak. A felügyelőn és az őrökön keresztül utat törtek maguknak, és bementek a fertőző osztályra, ahol háromszáz csecsemő feküdt elkülönítve, hogy ott haljanak meg a fekete diftéria miatt. A ló vérével erőszakosan beoltottak minden kisgyermeket. Három gyermek kivételével mindannyian életben maradtak, és teljesen felépültek betegségükből.

Egy győztes vére mentette meg őket.

5 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy az az oltás még nem mérgezte az embereket. De úgy gondolom, hogy ma már az oltásokkal mérgezik az embereket, főleg a gyermekeket.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes ez a cikk! Valóban igaz, hogy manapság óvatosnak kell lenni az oltásokkal kapcsolatban. Magam részéről nem adatok be semmilyen oltóanyagot! Ti hogy vagytok ezzel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névtelen! Nem tudom honnan veszed elméleted, de szerintem helytelen, ha nem lennének védőoltások, akkor komoly veszedelmet jelentenének a fertőző betegségek. Felelőtlenség amit teszel!

      Törlés
  3. Szerintem az orvostudomány is a Jóisten ajándéka, ezért nem kell félnünk az oltásoktól. Az oltással való mérgezés szerintem a média által keltett tömeghisztéria vagy városi legenda. Mi minden kötelező oltást beadattunk a kislányunknak.

    VálaszTörlés
  4. A győztes vére, mint Jézus is kereszthalálával, vérével mentett meg minket!
    Szép hasonlat! Köszönöm

    VálaszTörlés