2012. február 24., péntek

Párbeszéd Istennel

ÉN: Uram, kérdezhetek Tőled valamit?
ISTEN: Természetesen.
ÉN: Ígérd meg, hogy nem leszel mérges rám...
ISTEN: Ígérem.
ÉN: Miért zúdítottál ma annyi mindent a fejemre?
ISTEN: Ezt hogy érted?
ÉN: Hát, reggel elaludtam.
ISTEN: Igen...
ÉN: Egy örökkévalóságig tartott, míg beindult az autóm.

ISTEN: Aha...
ÉN: Ebédre nem olyan szendvicset kaptam, amilyet rendeltem - így várnom kellett.
ISTEN: És?
ÉN: Hazafelé lemerült a mobilom épp mikor valaki hívott...
ISTEN: Értem.
ÉN: És mintha ez még nem lett volna elég, mikor hazaértem és pihenni szerettem volna, beleültem az új masszázsfotelomba az pedig nem akart bekapcsolni.
Ma nem jött össze semmi! Miért engedted, hogy minden így alakuljon?
ISTEN: Engedd meg, hogy megmagyarázzam: hajnalban a Halál Angyala állt ágyad mellett én pedig egyik angyalom küldtem, hogy küzdjön meg vele az életedért. Hagytalak aludni ez idő alatt.
ÉN: (szégyenkezve) Áh...
ISTEN: Azért nem engedtem, hogy az autód beinduljon, mert ha elindulsz, épp egy részeg sofőrrel találkozol utadon, aki belédhajtott volna.
ÉN: (megalázkodva) Ó...
ISTEN: Az, aki a szedvicsed készítette beteg volt, így nem akartam, hogy tőle kapd az ebéded. Tudtam, hogy nem késhetsz munkából.
ÉN: (zavarban) Aha...
ISTEN: A telefonod pedig azért merült le, mert az a személy, aki hívott csak hazugságokkal tömte volna a fejed és Te hittél volna neki. Így védtelek meg tőle.
ÉN: Értem, Uram.
ISTEN: Ó, és az a masszázsfotel pedig hibás volt és tönkretette volna az áramellátást a házadban.
ÉN: Úgy sajnálom, Uram...
ISTEN: Ne sajnálkozz, csak tanulj meg bízni bennem! Jóban és rosszban egyaránt.
ÉN: Bízni fogok benned, Uram!
ISTEN: És ne kételkedj. Mindig jobb lesz az általam tervezett nap számodra, mint amilyen a tiéd lenne.
ÉN: Nem fogok kételkedni. Engedd meg, hogy megköszönjek mindent, amit értem tettél.
ISTEN: Nincs mit megköszönnöd, gyermekem. Ez csak egy újabb nap volt, hogy Istened voltam és nagyon szívesen törődöm a gyermekeimmel.

Készítette: József José Ropog

15 megjegyzés:

  1. Sajnálom, de nekem ez nem tetszik. Olyasmit sugall, h Istennek kötelessége az én TESTI JÓLÉTEMRŐL gondoskodni, és amikor ez nem az én szám íze szerint történik, magyarázkodnia kell. Semmit nem mond ez a történet a szenvedés, a lemondás értékéről (pont Nagyböjtben), hogy Istenben FELTÉTEL NÉLKÜL lehet bízni, akkor is, amikor éppen nem értjük, mit tesz ("Ha megöl is, bízom benne" Jób könyve) Hogy senki nem ígérte nekünk, hogy problémamentes földi életünk lesz - sőt: "Ezen a világon nyomorúságotok lesz, de BÍZZATOK, Én legyőztem a világot." A masszázsfotelról meg ne is beszéljünk......

    VálaszTörlés
  2. Igen Uram ! Mindenben legyen meg a Te akaratod és ne az amit én elképzelek magamnak. Köszönöm Uram, hogy szeretsz engem!

    VálaszTörlés
  3. Nagy zagyvaságot írt romerzsoka! Én már jártam úgy, hogy leállt az autóm menet közben, és amikor idegesen akartam a reggeli csúcsforgalom kellős közepén beindítani, miközben a többi autós dudálva kerülgetett, egyszer csak megszólalt egy hang: "most elkerülsz egy balesetet!" Tudtam, hogy angyalom szólt hozzám. Türelmesen ültem 10 percig, és utána gond nélkül mehettem tovább.
    Igen is! Nem tudhatjuk Isten mit, miért tesz az életünkben. Sokszor soha nem tudjuk meg, sokszor csak évek múlva, hogy az akkor, miért is történt! Én minden napomat neki ajánlom, rábízom magam minden napi imámban és elfogadom az Ő akaratát, vezetését! És boldog vagyok! Ha mindenki toleráns, figyelmes lenne, boldogabb lenne a földi élet!

    VálaszTörlés
  4. Engem nagyon megrázott ez a történet. Sokszor lehet történeteket hallani pl. "lekéstem a repülőt és mérgelődtem miatta, a végén kiderült hogy az a gép éppen lezuhant és csak hálát adhattam Istennek, hogy lekéstem," stb. Azt hiszem mindannyiunk emlékezetébe él hasonló történet. Nagyon szép történet az is, amikor két ember lábnyoma egymás mellett halad, melyből egyik Jézusé, de időnként csak egy lábnyom látható és Jézus megadja rá a választ, hogy "akkor is Veled voltam gyermekem, csak olyan gyenge voltál, hogy a karomban vittelek". Jézus mindig velünk van és soha nem tudjuk előre mi miért történik úgy,ahogy nem szeretnénk, de később megadja rá a választ és akkor elgondolkodhatunk és hálát adhatunk az életünkért, vagy éppen azért ami nem valósult meg!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A történetben nem igazi bajok történtek, hanem nevetséges kellemetlenségek. Ezért Istent hibáztatni is nevetséges. Az igazi probléma nem egy telefon lemerülése, és nem hiszem, hogy ilyesmihez Istennek köze van.

      Törlés
  5. Kedves Romerzsoka!

    Szerintem a történetben Isten nem magyarázkodik, nem kötelessége a testi jólétről gondoskodnia, hanem csak más világításba helyezi azokat a történéseket, amelyekről az ember gyakran másképp gondolkodik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves István!
      A fő problémám az, hogy itt a "más megvilágítás" véget ér a JÓ KÖZÉRZET picit más nézőpontjánál. Semmit nem mond Isten VALÓDI természetéről - Aki Egyszülött Fia életét is odaadta (nem azért, hogy működjön a masszázsfotel..., hanem) azért, hogy örök életünk lehessen Őbenne, bűnösségünk ellenére. Itt Istent (Aki a Világmindenség Ura) súlyosan lefokozzák - nem is csak mint egyenrangú fél ("haver"), hanem mint alárendelt "szolgáltató" szerepel ("Ma már úgy dicsérjük Istent, mintha egy különösen figyelmes pincérnek adnánk borravalót" Lawrence J. Crabb: Közelebb Istenhez - fogyasztói szemlélettel?) Oké, értem, hogy azt szeretné (bölcsődés szinten...) propagálni, h bízzunk Istenben, de NAGYON MELLÉFOG! Talán ad egy picike motivációt mindazoknak, akiknek MASSZÁZSFOTEL-SZINTŰ problémái vannak az életben,de "ez a Jézus" (mármint a tanmese-béli) mit válaszol ezen logika szerint mindazoknak, akiknek rákos az egyetlen gyermeke, és nem csak meg fog halni, hanem szenvednie is kell egész rövidke életében? Vagy a szörnyű háborúk, stb. SEMMIT NEM TUD VÁLASZOLNI - nyilván, mert az EGÉSZ LOGIKA, MEGKÖZELÍTÉS ROSSZ. Ha ezzel a "mézesmadzaggal" próbáljuk az embereket becsalogatni a templomba, hát alaposan becsapjuk őket. Azt sugalljuk, hogy Isten lehet neked is a személyes "műszaki hibaelhárítód", akinek legmagasabb célkitűzése, hogy megóvjon a nátha-bacilustól... Így soha nem is tudnak a VALÓDI Jézussal találkozni - Aki ilyeneket mondott: "fordítsd oda a másik arcodat is..." és "vegye föl keresztjét..." - nem azt, hogy "szavazz rám és SIMA LESZ AZ UTAD"

      Törlés
  6. Egyetértek... Nagyon jó történet...

    VálaszTörlés
  7. Drágáim!

    ez egy példabeszéd, nem kell szó szerint venni! annak pedig szuper.

    VálaszTörlés
  8. A mindennapok szurkesegeben csak magunkkal es sajat gondjainkkal vagyunk elfoglalva es nem ismerjuk fel a gondviselest, esetleg probatetelt. Most, a hit eveben igazan jol jon ez a tortenet, hiszen mindannyiunkra rafer egy kis hitbeli megujulas es ujabb bizalom Istenben.
    Koszonom a tortenetet.
    PS. Kedves elottem szolo! Igenis van koze ennek a tortenetnek a nagybojthoz, hiszen ebben a tortenetben rejtve, de benne van a mindennapi keresztunk es ahelyett, hogy megprobalnank meltosaggal viselni, morgunk, ketelkedunk, vadaskodunk....nem de ? Talan elgondolkodhatnan afelol, hogy ahelyett, hogy morgolodjunk a tortenteken megprobaluk azt maskent felfogni.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Mindnyájan! Azt hiszem Rőmer Zsóka nem akart más mint felhívni a figyelmünket arra, amit úgy neveznek "komfort-kereszténység".Köszi Zsóka!!:-) és attól még ez a kis történet sokunknak adhat sok mindent és azt nem is vitatja senki!!...de talán megértjük a keresztről szóló tanítást is amit a testvérünk közölni akart!

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!

    Szerintem a történet nagyon jó; arra akarja felhívni a figyelmünket, hogy amikor olyan dolgok történnek az életünkben, amit nem értünk, akkor Istenbe vetett bizalommal csak el kell fogadni, Ő pedig engedelmességünkből kihozza a legjobbat. És ez különösen most Nagyböjtben nagyon jó történet, mert arra tanít, hogy Jézus is az Atyába vetett határtalan bizalommal hozta meg értünk az áldozatot, ami megnyitotta számunkra a Mennyország kapuját. Szomorú, ha ezt valakinek magyarázni kell:(

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok,

    Én nem ellemzem az előadott példát,hanem maradok az Úr gondviselő szeretetében való bizalomnál.Bármi is történik velem annak a hátterében Isten akarata és szeretete áll.
    Egyetlen hajszálatok sem hull le fejetekről mennyei Atyátok tudta nélkül. (Mt 10,30) Oly nagy szeretettel, odaadással és gondossággal határozta meg életem folyását, mintha öröktől fogva semmi egyébbel nem kellett volna foglalkoznia, mint velem, hogy ezáltal az ő dicsősége a lehető legnagyobb mértékben gyarapodjék, és hogy én a nekem adott «talentumokkal.» (Mt 25,15) pontosan a nekem szánt helyre kerüljek a világegyetemben. «Megteremtett minket Jézus Krisztusban jócselekedetekre, melyeket Isten előre elkészített, hogy bennük éljünk..» (Ef 2,10)
    A mi útjaink nem Isten útjai, és a mi gondolataink nem Isten gondolatai. (Iz 55, 8)
    Béke veletek!

    VálaszTörlés
  12. Kedves Testvérek!Az én életemben is történnek hasonló esetek s csak később derült ki midig minden a legmegfelelőbb időbe történt Attól hogy azonnal nem értettem még lehet jó.Isten tudja mikor, mi szolgál a javamra.Hála az Ő gondviselő szer
    etetéért.

    VálaszTörlés
  13. Az Úr egyik neve:

    Jahve Jire, az Úr, aki gondoskodik -tehát mindenről!

    VálaszTörlés