2011. január 27., csütörtök

Légből kapott történet

Egy ötvenes fehér asszony egy fekete mellett ül. Láthatóan nagyon zaklatott, hívja a stewardesst.
A légikisasszony kérdezi: - Mi a probléma, asszonyom?
A fehér nő:- Talán nem látja? Egy fekete mellé ültetett engem. Nem bírom elviselni, hogy egy ilyen gusztustalan lény mellett kelljen ülnöm. Adjon nekem egy másik ülést! Kérem!
A légikisasszony:
- Nyugodjon meg, a gépen majdnem minden ülés foglalt. Megnézem, hogy van-e még szabad hely.
A légikisasszony elmegy és néhány perccel később visszajön.
 - Asszonyom, mint ahogy gondoltam, nincs több üres helyünk a turista osztályon. Beszéltem a parancsnokkal és ő megerősítette, hogy a bussiness classon sincs több hely. Van azonban egy hely az első osztályon.
Mielőtt az asszony bármilyen megjegyzést tehetne, a légikisasszony folytatja:
- A mi légitársaságunknál egyáltalán nem szokás, hogy egy turista osztályon ülő utasnak engedélyezzék, hogy átüljön az első osztályra de figyelembe véve a körülményeket, a parancsnok úgy találta, hogy valóban botrányos arra kényszeríteni valakit, hogy egy ilyen visszataszító ember mellett üljön.
A légikisasszony a feketéhez fordul:
- Nos, kérem Uram, ha úgy kívánja, vegye a kézipoggyászát, mivel az első osztályon a szabad hely Önre vár.
A körülöttük levő utasok, akik elképedve asszisztáltak a jelenethez, felemelkedtek és tapsoltak.

11 megjegyzés:

  1. A fiam pilóta ,s azt hiszem ennél szebb és jobb tanácsot nem adhatok neki,mint ez azt az édes történetet.Most már tudom miéert kellett olyan sok pszihológiai tanulmányt elvégeznie.Igy kell egy problémát diplomatikusan megoldani gratulálok,s köszönöm ezt a kis történetet!

    VálaszTörlés
  2. Sazbó László Dezsőhétfő, január 31, 2011

    Igen, ez a történet fényt derít arra, hogy hogyan kell viselkednie egy ilyen szituációban egy keresztény embernek. A kapitány és a légikisasszony jól döntött!

    VálaszTörlés
  3. Maria Takacs a történet szép és tanúlságos igy kell dőnteni aki hivő éskeresztény kőszőnőm ezt a tőrténetet

    VálaszTörlés
  4. Meglepően igazságos és nevelő hatású volt a csattanó! Nagy hit és intelligencia kellett hozzá a gép személyzete részéről!

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyvonalúság a személyzet részéről,én is így cselekedtem volna. 2011.02.01.

    VálaszTörlés
  6. Képzelem hogy mennyire megalázó volt a fekete férfi számára? Napjainkban átélem ezeket a különbségeket,csak sajnos jó magam fehér vagyok de más nyelven beszélek mint az itteniek! Immigráltam a társadalmi helyzett miat és már az is elég ha nem beszélsz a megszokott akcentussal! Kívánom hogy ez nagyon sok személy számára tanúlság legyen,mert Isten minket a saját képmására teremtet,színtöl-és nyelvtöl függetlenül! Nem alacsonyabb rendü a szinesbörü,sem a idegen nyelvü! Ebböl is látszik hogy mennyire egoisták eggyesek és az inteligencia nem jutott el hozzájuk!Kérjük a szentlélek kegyelmét hogy világosítsa meg ezeket az embereket és lakozzon szívükben béke és szeretet!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Melyek is a legfontosabb két fö parancsolat? "Tiszteld atyádat és anyádat" és "szeresd felebarátodat mint önmagadat" ha mindenki saját magát próbálná formálni,akkor már egy fokkal elöbbre jutnánk!

    VálaszTörlés
  8. Igen ebből a történetből nagyon sok ember tanulhatna, hogy az ember ezen a földön ember bár milyen a bőr színe bár milyen nyelven beszél.Jézus Krisztus amikor a földön járt egyformán méltatta figyelemre a szegényt, a gazdagot, a bűnöst és a bűn nélkülit. Megbocsájtott a kínzóinak a keresztre feszítőinek. Hol vagyunk mi az Ő cselekedeteihez??? Ez a történek megmutatta.

    VálaszTörlés
  9. A történet csodálatos, köszönöm! De jó lenne, ha én is mindig így tudnék viselkedni hasonló helyzetekben mint a gép személyzete. Sokszor sajnos a csak a megdöbbenésig jutunk el és így "néma cinkosok" maradunk.

    VálaszTörlés
  10. Bocsánat, nekem az a csattanó is belefért volna, ha elvezetik a "hölgyet" az I. osztályra, ahol csak feketék ülnek :))

    VálaszTörlés
  11. nagyon fáj a megkülönböztetés. én is "fekete" vagyok egy idegen országban. 25 év után sem akar akar némelyik ember mellém ülni.
    de sok kivétel van és ez az ami megmelegiti a szivemet és vissza adja a hitemet

    VálaszTörlés