2010. június 24., csütörtök

Ó jaj! Mit tettünk??

Két-három héttel ezelőtt olyan dolog történt velünk, amit még ma sem értünk. Arra gondoltam, megosztom Önnel, kedves Olvasó ezt az "élményünket", hátha Ön segít abban, hogy megértsük a történteket.

Szóval... Az árvizeket, viharokat látván a Laudetur.hu is úgy döntött, a lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni. Érkezett hozzánk egy power pointos anyag, amely fotók segítségével mutatja be, milyen rombolást okozott a természet az épületekben, és milyen kilátástalan helyzetbe kerültek az Észak-Magyarországon élő emberek. Úgy gondoltuk, közreadjuk ezt a fotósorozatot, és lelkesítünk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten segítsen.


Ezt a felhívást a Heti Lélekemlő olvasóinak egy "különszám" formájában elküldtük. Talán Ön is emlékezik rá!

Számunkra felfoghatatlan dolog történt! Erről a külön email-ről soha nem látott mennyiségű olvasó iratkozott le! (Ezután természetesen, nem küldhetjük nekik a Heti Lélekemelőt sem!)
Miért?
Mi volt az az információ, ami ennyi emberből azt váltotta ki, soha többé nem akar tőlünk hírlevelet kapni?
Mit tettünk?

Azóta sem értjük... Ha Önnek van véleménye, gondolata, szívesen fogadom, írja meg itt...

Barátsággal és szeretettel,
Vereb István
felelős kiadó

19 megjegyzés:

  1. Nagy volt a fájl mérete. Az emberek nem szeretnek ekkora fájlokat kapni. Nem a képek miatt, hanem a technika miatt iratkoztak le.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is a fájlméret miatt történt, bár aki egyetlen ilyen levél miatt lemondja a hírlevelet, az nem is érdemli a lélekemelést.

    VálaszTörlés
  3. Nem hinném hogy a méret miatt. Maga a levél csak linket tartalmazott, teljesen profi megoldás, csak az tölti le aki tényleg akarja. Tényleg furcsa, szinte érthetetlen...

    VálaszTörlés
  4. Egyet értek az előttem szólóval: a levél linket tartalmazott és aki nem akarta, az nem nyitotta meg a fájlt!

    VálaszTörlés
  5. Nem lehetett az árvizi képeket megnézni, a számítógép szokatlan dolgokat művelt, és ha jól emlékszem újra is kellett indítani. Pedig a vírusírtó nem jelzett bajt.

    VálaszTörlés
  6. Hmm.....
    Nem lehet, hogy esetleg nem is tudnak róla, hogy valakinek sikerült lemondani helyettük? Ááááá, én nem értek az infomatikához,sőt lehet már paranoiás is vagyok,-felfoghatatlan, hogy tömegesen leíratkozzanak.
    További szép napot!

    VálaszTörlés
  7. A túl nagy méret miatt vírusként vehette a számítógép és lefagyott, ezért törölték a programjukból.

    VálaszTörlés
  8. Azok akik készítették ezt a képsort, helyesen látták a segítségnyújtás lehetőségét és helyesen tették, hogy összeállították ezt az anyagot! Annál inkább mert olyan szemmel tették ezt ami értéket teremtett! Az utolsó képek nem arról szólnak, hogy itt a világ vége - ahogy sokan szeretnék tapasztalataim szerint - hanem arról, hogy a pusztulás közepette is van remény! A néni arcán nem kétségbeesettség, hanem valami megmagyarázhatatlan szelíd bizalom ül! Évtizedek bölcsessége - és valami ki nem mondható mely azt mondja, hogy "van feltámadás a halál után", Hit és Remény!
    Az utolsó kép volt számomra a legnagyobb tanúságtétel, amit ez a katasztrófa adott! Amikor elveszett talán minden vagyona akkor ott van a karjaiban a legértékesebb, a társa! Mindene az az ember aki előtte áll! Ez botrány! Botrány a világnak, hogy amikor azt hisszük hogy mindenütt a víz az úr akkor is Isten az úr aki megadja a megtartó szeretet!
    Én ezt olvastam ki! Biztosan más mást olvasott!
    Amikor ilyen "meglepetés" ér bennünket, hogy a legőszintébb jószándékból jövő cselekedeteinkre visszautasítást kapunk, akkor mindig kicsit elcsüggedünk! Ilyenkor ne felejtsük el, hogy Krisztus urunk nem ígért tömegeket, hatalmas Úrnapi körmeneteket! Azt mondta, hogy aki követni akar vegye fel a keresztjét és kövessen! Amikor valaki elmegy a közösségünkből akkor jusson eszünkbe, hogy Krisztust is elhagyták a tanítványai amikor a keresztet hordozta, amikor ég és föld között kitárta kezét! És mégis a világot váltotta meg!
    A feladatunk tehát, hirdetni Isten Országát! És mint jó munkatárs együtt működni a Szentlélekkel! És akkor a Jóisten vezérel hozzánk olanokat akik hagyják magukat kimenteni!

    Mindent Isten nagyobb dicsőségére és az emberi lelkek javára!

    Vági Károly
    vagikaroly@gmail.com

    VálaszTörlés
  9. nekem pedig a spam közé kerülnek a hírlevelek, pedig azelőtt nem ide érkeztek. nem értem én sem!

    VálaszTörlés
  10. Hozzám el sem jutott az a különszám. Visszaellenőriztem SPAM-ot is. Én sem értem. Lehet, hogy csak tartalmazott valamilyen virust. és kiszűrte a virusírtó program.
    Tény az, hogy itt a Székelyföldön is nehéz érzékennyé tenni az embereket, írtóznak a fájdalomtól, és ezt nem csak az árvíz kapcsán érzem.
    Kedves István, bocsásson meg a leíratkozónak! Ha szükségük lesz a Hírlevélre, visszatérnek!
    üdvözlettel
    moljudith

    VálaszTörlés
  11. Nagy örömömre szolgált ez az összeállítás, igen profi módon volt összeállítva, és semmi olyat nem éreztem benne, ami negatív, vagy ne az adakozó kedvet, részvétet erősítette volna. Nagyon kérem a Heti Lélekemelő szerkesztőit, hogy ne bátortalanodjanak, és ne csüggedjenek el ezen történések okán. Úgy érzem, hogy semmi sem változott Krisztus itléte óta. Avilág fiainaknak nehéz szenbesülni az önfeláldozó szeretettel. Ezért bátorkodom azt javasolni, hogy ne azon bánkódjunk ami elveszet, hanem örizzük azon értékeket és ápoljuk azon olvasók lelki üdvét, akik megmaradtak. Én személy szerint nagyon szeretem ezt a virtuális lapot, és allig várom a következő számot. Vígasztalásul küldöm a következő sorokat.
    Tanítványai közül, akik ezeket halották, többen azt mondták: "Kemény beszéd. Ki halgatja?" Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodnak miatta, azért így szólt hozzájuk: "Botránkoztok rajta? (...) Azért mondom nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, ha az Atya meg nem akarja.
    (Jn 6; 60-61,65) Én maradok hű olvasójuk, és kérem ne változtassanak az ujságon.

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a bátorító, együttműködő gondolatokat!

    Vereb István

    VálaszTörlés
  13. Összeesküvés-elméletekre hajlok :(

    VálaszTörlés
  14. Nekem ősrégi gépem van és semmilyen problémát nem okozott a fájl megnyitása. Tovább is küldtem és mindenki megkapta.
    Valóban furcsa, mert akik innen kapnak, ilyen témájú hírlevelet, annak nem szabadna letöröltetni. Akkor mit várunk a nem hívő emberektől? Én többször néztem meg és végig sírtam mindannyiszor. Jó, hogy készült ilyen témával egy összeállítás, tudok olyanról aki ennek hatására utalt át egy igen nagy összeget.
    További kitartó munkát kívánok!

    VálaszTörlés
  15. Én már korábban megkaptam ugyanezt a power pointot. Tehát úgy ért, mint egy lánclevél, amit minden jószándékú ismerősöm továbbít nekem, amint megkapja. Természetesen igyekszem segíteni. S igyekszem nem bosszankodni, mikor többedszerre kapom ugyanazt. Emiatt nem iratkoznék le, de lehet hogy van akit idegesít s zaklatásnak veszi.

    VálaszTörlés
  16. Nekem meg "csak úgy" nem jön a Lélekemelő egy ideje. Pedig korábban jött... Az árvizeset nem kaptam meg. gmagd

    VálaszTörlés
  17. Az ember megmutatja a "hatalmát" - engem nem lehet csak úgy, büntetlenül bosszantani! Most megmutatom kivel van dolgod: leíratkozom...

    Kérdésem: Ugyanez az ember lemondja a TV előfizetését is ugyanezzel az elánnal?

    Én is továbbítottam egy segítség kérő levelet, amely alapján én lettem felelőtlen küldözgetőnek ítélve, ahelyett, hogy valami hasonló mozdulás történt volna
    - ismeretlen az eredet, ehhez nem tásulok
    - VISZONT egy remek ötletet kaptam a segítésre - ezt érdemes tovább fejleszteni, tovább gondolni

    Ilyenek vagyunk. Fogadjuk el ezt és imádkozzunk:
    "Uram! Vedd el tőlem, ami akadály Közted és köztem! Uram! Add meg nekem mindazt, ami Hozzád vezet! Szabadíts meg magamtól, Uram! Add, hogy egészen a Tied legyek!"
    Mondjunk hálát mindenért! Azért is, amit kaptunk és azért is, amit nem kaptunk, vagy kaptunk ugyan, de a Jóisten megszabadított tőle.
    Csak saját magunkat tudjuk megváltoztatni - viszont ezáltal az egész világ megváltozik ...

    VálaszTörlés
  18. Véleményem szerint az emberek többsége, különösen a valóban becsületes emberek igen rossz körülmények között élnek. Ugyanakkor mindenki megszólítja őket, hogy segítsenek: árvíz van, egyéb természeti katasztrófa, gyermek beteg, műtétre kell a pénz, árváknak, iskoláknak...
    Ez valahol természetes, hiszen nagyon fontos, hogy ahol tudunk segítsünk, de a végtelenségig nem megy. E mellett még azt is mindenki látja, hogy akiknek lenne miből adakozni, együttérzés nélkül mennek el a segítségre szorulók mellett.
    Lehet, hogy nem keresztényi magatartás, de saját kínjuk mellett már nem nagyon akarnak ők sem tudomást venni a körülöttük lévő bajokról. Valahol érthető és természetesen nem az a megoldás, hogy a hírlevelet lemondom. Szerintem nem feltétlenül az adakozásnak, hanem az összefogásnak, a közös munkának (régi szóhasználattal a társadalmi munkának) az eredménye jobb lenne.

    VálaszTörlés
  19. Szerintem valami technikai problema allhat a hatterben, nem hiszem, hogy ez a diasor ilyen reakciot valtott volna ki barkiben, aki korabban szivesen olvasta a Laudeturt. Majd visszajonnek!
    Gyuri

    VálaszTörlés