2012. október 17., szerda

A szeretet nem vásárolható meg

Egy kutyatenyésztő hirdetést adott fel és plakátokat rakott ki, mivel 9 kölyökkutyája született. Az érdeklődők csak úgy özönlöttek, mivel nagyon jó hátterű kutyák kölykeiről volt szó. Egyik nap jött egy kisfiú.
- Csókolom, bácsi! Van egy kis gyűjtött pénzem, mert már nagyon régóta szeretnék kutyát. Meg szabad néznem őket?
- Természetesen. Gyere velem hátra, most éppen a házukban vannak, de kihívom őket, -válaszolta a tenyésztő.
Ahogy szólt nekik, rögtön kiszaladtak a házukból és hozzájuk futottak. Teli voltak élettel, vidámsággal csak úgy süvített a kis fülük a szélben és oda-vissza előzgették egymást. De egy a sok közül lemaradva, bicegve botorkált ki a kis házikóból. Szegényke nem tudott úgy futni, mint a többi kölyök, mert sántán született. Ahogy a kisfiú meglátta ezt a kiskutyát, felcsillant a szeme és így kiáltott:
- Őt kérem!
- Ó, aranyos tőled, de ő nem fog meggyógyulni. Soha nem fog tudni úgy futni, mint a többi kölyök, és így csak nehézkesen fog veled játszani. Hallgass rám, jobb ha inkább nem őt választod,- reagált rá a tenyésztő. Erre a kisfiú megfogta a bal nadrágszárát, és felhúzta a combjáig. A tenyésztő döbbenten látta, hogy lábprotézise van. Szóhoz sem jutott.
- Bácsi kérem, hadd vegyem meg azt a sánta kutyát! Én sem tudok úgy futni, mint az iskolatársaim. Szükségem van egy megértő társra, aki együtt tud érezni velem! - fakadt ki magából a kisfiú. Végül a tenyésztő megfogta a sánta kiskutyát és a kisfiú kezébe tette.
- Mennyit kell önnek fizetnem, bácsi? - kérdezte kíváncsian a kisfiú.
- Neked adom ingyen! Ugyanis a szeretetért nem lehet pénzt kérni, és megvásárolni sem, légy vele boldog!

Forrás: http://uvhirlevel.i-design.hu/archivum.php?page=hetilelekemelo/hl121001

3 megjegyzés:

  1. Igen.Annak idején én is a legkisebb-igaz,a legfalákabb-kiscicát választottam 3 közül.Biztos,hogy Tőle sokkal több szeretet,ragaszkodást és FÉLTÉST kapok,mint a másik kettőtől kaptam volna egyszerre.Azóta szépen megnőtt,de éppenolyan félénk,mint mikor hozzám került.Csak engem fogad el,mindenki más elől elbújik.De nem baj,engem ilyen feltétel nélkülien még senki nem szeretett.Én is IMÁDOM....

    VálaszTörlés
  2. Volt egy régi mondás: "Csak halandó szerethet halandót halhatatlanul." Hát ez is valahogy így van, csak tökéletlenségünk tudatában tudjuk életünk párját, avagy éppen egy rokont vagy háziállatot, igazán szeretni.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem akkor lett volna nagyobb hatása a kisfiú szeretetének,ha egészségesen vállalta volna a sánta kutya "keresztjét".Talán szó lehetett volna feltétel nélküli szeretetről,elfogadásról és befogadásról.Hány olyan sérült szülőt ismertek,akik sánta,béna vagy vak gyereket fogadtak volna örökbe,lemondva értük az egészségesekről.(az egészséges szülőket szóban sem hozom.)Nekem Jézus Krisztus szent tanitása add jobb leckét a szeretetről.Ismerek illetve ismertem valakit,aki a tenger hullámaiba vetödőt hogy megmentse felebarátja életét.Ez csak az élete árával sikerült,mert nem jött ki többet a viz felszinére.Ezt a szent szeretetet nem lehet megvásárolni.
    ,,Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint ha valaki életét adja barátaiért'' (Ján. 15,13).

    VálaszTörlés