2012. május 11., péntek

Maradjatok meg - Jn 15:09-17

Rájönni a szeretet ízére
Aki már tapasztalta azt, hogy szeretettel veszik körül, annak lehet valamilyen sejtése arról a végső valóságról, amelyet szeretet szavunk jelöl. Aki még nem tapasztalta azt, hogy szeretik, annak a szeretet tapasztalatát elmondani lehetetlen. Még a legegyszerűbb tapasztalatot is nehéz szavakkal közölni. Nem lehet elmondani azt sem, hogy milyen íze van a sónak. A só ízét nem lehet elmagyarázni, csak az tudhatja meg a só ízét, aki megízleli. Jézus Isten megtestesült szeretete. Jézus nemcsak tanította, hanem életével, halálával és feltámadásával bizonyította, hogy Isten szeret bennünket. Jézus közelében megtapasztalhatja az ember, hogy szereti őt az Isten. Jézus közelében rájöhetünk a szeretet ízére.

Szeretetet parancsolni
Felmerülhet bennünk a kérdés, hogyan lehetséges megparancsolni a szeretetet? Hogyan lehet megparancsolni egy vaknak, hogy lásson, egy bénának, hogy járjon, egy halottnak, hogy éljen, aki nem tud szeretni, annak hogyan lehet megparancsolni, hogy szeressen; mindezt a mi Urunk Jézus Krisztus tudja. Jézus nem lehetetlent parancsol a vaknak, amikor azt mondja neki, hogy láss, a bénának, hogy járj, a sírjában nyugvó halott Lázárnak, hogy jöjj ki. Ők mindannyian meghallják és teljesítik az isteni szót.

Jézustól megszólítva lenni
Mi is Jézustól megszólítottak vagyunk, kapcsolatban vagyunk vele. Jézus azt mondja nekünk, hogy ő a szőlőtő, mi pedig a szőlővesszők vagyunk. Jézus szeretete éltet bennünket. Jézus azt parancsolja, hogy maradjunk meg szeretetében, hogy engedjük éltető szeretetét gyümölcsözni az életünkben. Minden szeretet, ami csak egy kicsit is megérdemli ezt a szép szót, Istenből fakad. Szeretetet nem tudunk előállítani, Istent sem tudjuk szeretni, csak viszontszeretni tudjuk. Szent János apostol a szeretet mibenlétét rajtunk kívüli forrásban jelöli meg. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül. 1Jn 4:10

Megmaradni Jézus szeretetében
Embernek lenni szüntelen növekedést, szüntelen fejlődést jelent. Veszélyes dolog megállni a fejlődésben. Ezért mondja nekünk Jézus: „Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a Mennyek Országába!” Egy kisgyermeken szembetűnő, ahogyan fejlődik és növekszik. Ami rajtunk múlik, amit fejlődésünk érdekében megtehetünk az az, hogy a szeretetet, amit Jézustól kapunk tovább adjuk, ha szeretettel vagyunk egymás iránt. Ha egymást szeretjük, akkor megmaradunk Jézus szeretetében, aki kibontakoztatja életünket a Szentháromságos Egy Isten Szeretetközösségében!

Kerékjártó Mihály

9 megjegyzés:

  1. Csodálatos dolog a szeretet,ezért kérem aki tud segítsen nekem.Rádióban hallottam:Megkérdezték Jézustól-az Atya mért hagyja ezt a pusztulást a világban?Jézus: Adtam szemet,hogy ne csak néz hanem láss is vele.
    Adtam fület,hogy hallgasd meg vele mások panaszát.
    Adtam kezet,hogy simogatni-ölelni tudj vele. Adtam szájat,hogy vigasztalj vele
    Adtam szívet,hogy szeretni tudj vele.
    Mindent meg adtam, nektek ami kell,többi a rajtatok múlik.
    Szeretném kérdezni,hogy ezt az idézetet,hol tudnám megtalálni? Kérem aki tud segítsen benne.
    Köszönöm szépen Jné

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép napot!

      úgy emlékszem, hogy a jelenések könyvében találod meg a fent említett idézetet.

      Ildikó

      Törlés
  2. TISZTELT KÉRDEZŐ-szerintem ,ha a SZENTÍRÁS nem is azokat a szavakat használja ,amit ön megfogalmazott kérdésében ,DE a SZERETET HIMNUSZBAN-1KOR.13-ban benne foglaltatik mindaz amire választ vár.

    VálaszTörlés
  3. Szép Napot kívánok !
    Már régóta foglalkoztat az a gondolat, hogy vaj' a Zsidók miért gyűlölik Jézust? és Miért nem tudják elfogadni a szeretett tanítását? Jézus csupa jót tesz velük, és ők vagy elkergetik vagy beszorítják, majd végül meg ölik.
    Imre 05

    VálaszTörlés
  4. Szent Rita imája is nagyon ehhez illik, a Jné-nek és a többieknek üzenem. Érdemes elolvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép Szent Rita imái:Erőt kértem az Úrtól,s Ő nehézségeket adott,melyeken megedződtem....stb.
      De nem az amit keresek.Nagyon szépen köszönöm a segítőknek a jó szándékukat,segítő készségüket.
      Igazán jól esik. A SZERETET HIMNUSZBAN nem találtam.
      A jelenések könyvét még nem volt időm végig megnézni.
      Köszönöm szépen Jné

      Törlés
    2. Kedves kérdezö és érdeklödö Jné ! Keresd az Istennel való kapcsolatot nap mint nap ,mert nem elég csak karban tett kézzel ülni hanem tennünk is kell érte hogy kapjunk valamit cserébe ! 10-15 perc naponta a Szenlélek jelenlétébe ajánld magad és semmi másra ne gondolj csak arra hogy mennyit szenvedet Jézus-Krisztusunk érettünk bünösökért ! Légy türelmes mert idö kell a válaszra ,csak kitartás kell hozzá hüség és HITT !!!Testvéri szeretettel Erzsó !

      Törlés
    3. Szeretnék mindenki részére küldeni igen érdekes internet címeket amely által kilencedet lehet elkezdeni a Szentlélek eljövetelének fogadására !Pünkösd 27-én !
      www.internetgebetskreis.com/hu/
      http://www.nagyfigyelmeztetés.com/
      Istenben eggyé válunk és dicsöitjük Szent Nevét !

      Törlés
  5. Aki még még tudná!
    Mária rádióban este 20 órakkor a KIÁLLTÁS Ima a nemzetünkért!
    Kérjük minnél többen kapcsolódjanak bele.

    VálaszTörlés