2011. január 20., csütörtök

Gondolkodjunk rajta!

A Sátán konferenciát tartott. Összehívta a démonokat a világ minden tájáról. A megnyitó beszédében ezt mondta:
Nem tarthatjuk vissza a keresztényeket attól, hogy eljárjanak istentiszteletre.
Nem tarthatjuk vissza őket attól, hogy olvassák a Bibliájukat és hogy tudják az igazságot. Még csak attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy egy bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a Megváltójukkal. Ha egyszer megszerezték ezt a kapcsolatot Jézussal, megtört a hatalmunk felettük.
Úgyhogy engedjétek, hogy elmenjenek istentiszteleteikre, engedjétek, hogy magukhoz vegyék az úrvacsorát, de lopjátok el az idejüket annyira, hogy ne legyen idejük arra, hogy igazi kapcsolatot alakítsanak ki Jézus Krisztussal!- Ezt akarom tenni - mondta a Sátán. Eltéríteni őket attól, hogy megragadják a kapcsolatot a Megváltójukkal és fenntartsák ezt az éltető kapcsolatot egész napon át!
- Hogyan tegyük ezt? - kiabálták a démonjai.
- Kössétek le őket az élet mellékes dolgaival és találjatok ki számtalan cselt, amikkel lefoglalhatjátok a gondolkodásukat - válaszolta.
- Kísértsétek őket arra, hogy költsenek, költsenek, költsenek és kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön.
- Győzzétek meg a feleségeket, hogy dolgozzanak hosszú órákat és a férjeket, hogy dolgozzanak 6-7 napot egy héten, 10-12 órát egy nap, így megengedhetik maguknak az üres életformát.
- Tartsátok vissza őket attól, hogy időt töltsenek a gyerekeikkel. Ahogy a családok darabokra hullnak, hamarosan, az otthonaik többé nem lesznek biztonságos menedékek a munka nyomása alól!
- Csábítsátok őket arra, hogy kapcsolják be a rádiót vagy a magnót, amikor vezetnek, hogy hagyják bekapcsolva a tévét,  videót, cd lejátszót és a számítógépet az otthonaikban folyamatosan, és        gondoskodjatok arról, hogy minden üzletben és étteremben a világon nem biblikus zenét játsszanak folyamatosan. Ez majd bezsúfolódik az agyukba és megtöri a kapcsolatot Krisztussal.
- Töltsétek fel a dohányzóasztalokat magazinokkal és újságokkal. Nyomjátok bele az agyukba a híreket 24 órán keresztül. Törjetek be a vezetés perceibe hirdetőtáblákkal. Árasszátok el az e-mail postafiókjaikat szeméttel, katalógusokkal, amikből online lehet rendelni, sorsolásos játékokkal és mindenféle hírlevéllel és promóciós ingyenes ajánlatokkal, szolgáltatásokkal és hiú reménnyel.
- Tetessetek sovány, gyönyörű modelleket a magazinokba és a tévébe, hogy a férjek azt higgyék, hogy a külső szépség a fontos és aztán elégedetlenekké váljanak a feleségükkel.
- Tartsátok fáradtan a feleségeket olyannyira, hogy ne  tudják éjjel szeretni a férjüket. Adjatok nekik fejfájást is! Ha nem adják meg a férjüknek azt a szeretetet, amire szüksége van, hamarosan máshol fogják azt keresni. Ez jó hamar szétszakítja a családokat!
- Adj nekik télapót, hogy eltérítsd őket attól, nehogy megtanítsák a gyerekeiknek a karácsony igazi jelentését.
- Adj nekik húsvéti nyuszit, így nem fognak beszélni az Ő feltámadásról és a bűn és a halál feletti hatalmáról.
- Még ha el is utaznak pihenni, tegyetek arról, hogy hajszolják ott is túl magukat... hogy kimerülten térjenek vissza.
- Tartsátok őket túl elfoglaltan ahhoz, hogy kimenjenek a természetbe, és Isten teremtményeit csodálják.
- Küldd el őket inkább vidámparkokba!, sporteseményekre, színdarabokra, koncertekre és moziba.
- Tartsátok őket elfoglaltan, elfoglaltan, elfoglaltan! És amikor lelki találkozóra mennek, nyugtalan lelkiismerettel fognak távozni.
- Zsúfoljátok tele az életüket sok jó kifogással, hogy ne legyen idejük keresni Jézus hatalmát. Így egy idő után a saját erejükből fognak dolgozni, fel fogják áldozni az egészségüket és a családjukat egy elég jó cél érdekében.
- Működni fog! Működni fog!
Mekkora terv volt!
A démonok buzgón indultak teljesíteni a megbízatásukat, hogy a keresztények minél kevesebb időt hagyjanak Istenre és a családjaikra szerte a világon, hogy a Feltámadás ünnepe a nyúl és tojás ünnepe legyen, és hogy minél kevesebb idejük maradjon arra, hogy meséljenek másoknak arról, hogy Jézus hatalma hogyan változtatta meg az életüket.
Azt hiszem, a kérdés az, hogy sikeres volt-e a Sátán ebben a cselben.
Döntsd el te magad!

30 megjegyzés:

  1. Ha elhiszed, hogy sikeres volt, akkor Te magad megengedted, hogy sikeres legyen!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos az én fiam családjában is nagyon sikeres volt a Sátán

    VálaszTörlés
  3. Ha a napirendedben van helye az Istennel való kapcsolatnak, mindenáron, akkor ez nem fog bekövetkezni, tehát csak rajtunk múlik!

    VálaszTörlés
  4. Ha Istent teszed mindenben az első helyre, akkor ez nem következhet be.

    VálaszTörlés
  5. Sajnos a mi családunkban is félig igaz!!De megpróbálok apostolkodni,és mindent elkövetni ,hogy ki űzhessem!!

    VálaszTörlés
  6. A családunkban én vagyok vallásos, és a szüleim úgy-ahogy. Az öcsém Isten-tagadó, hitetlen és így nevelte a gyerekeit is. Meg is van az eredménye! Mind a 2 gyereke kábítószeres, elzüllött. Ma már fiatal felnőttek. Egyik sem néz feléje sem, szóba sem állnak vele! Szomorú.
    Pedig kicsinek fogékonyak voltak az Úrra, de amikor meséltem nekik Jézusról, és elkezdtek imádkozni - maguktól! - szigorúan megfenyegetett, hogy bajban leszek, ha nem hagyom abba! Most meg kesereg, bár nem nagyon bánkódik. Új felesége, újabb 2 gyerek van, új életet él - a pénz, az élvezetek hajszolásával megint. Imádkozzatok értük!

    VálaszTörlés
  7. Vajon tényleg a Sátán műve? Vagy egyszerű emberi gyarlóság? Aki így viselkedik, nincs tudatában tette következményeivel.
    Egyébként az ateisták között is van sok nagyon tisztességes és becsületes ember, aki szereti a családját és embertársait.
    Vajon ki a jobb keresztény, aki csak imádkozik társai lelki üdvéért, vagy az, aki éjt nappallá téve dolgozik, hogy segíthessen rajtuk?
    -Úgy gondolom,hogy kell sport, színház, koncert, családi kirándulás a vidámparkba és minden a fent említett dolgok közül. DE KELL, HOGY MEGFELELŐ ARÁNYT tudjunk találni a család, a munka, pihenés, szórakozás, kultúrálódás és a hitélet között. Ha jól magunkba nézünk, bármelyik hiánya nagy űrt jelent egy ember életében. A TÚLZÁSOK azok,amelyek a problémát okozhatják, bármely területen.Ha nem vesszük észre, mikor esünk túlzásba, akkor van a baj!

    VálaszTörlés
  8. Ha teljes mértékbe Isten kezébe helyzzük létünket és naponta imádkozunk és olvassuk a Bibliát és keressük a mi Mennyei Atyánkkal való közös együttlétet akkor,ez kikerülhető.

    VálaszTörlés
  9. Az emberi gyarlóság = a sátán műve
    Ima, ima, ez a kulcsszó! és hogy tudunk mindig imádkozni? Jézus ezt kéri: szüntelenül imádkozz! De nem azt kéri, hogy térdelj és mondd az imákat! Azt szeretné, ha mindig, minden percünkben Ő utána vágyakoznánk, tudatában lennénk, hogy itt van velünk. És azokért kérjük Őt, akik nem tudják hogyan szeressék Őt, Jézust!
    Sok mai üzenete is van Jézusnak, a szeretetről, az Egységről: pl. Vassula Ryden által lejegyzett üzenetek - és nem tegnap, MA !

    VálaszTörlés
  10. A kikerülhetőséggel kapcsolatos hozzászólással teljesen egyetértek. Azt aki "túlzásba esett" valamilyen téren és nem veszi ezt észre, azt azok dolga visszaterelni a helyes útra, akik látják a hibát. Nem elég sajnálkozni, elítélni, megvetni. Nem direkt módon, rámenősen, de szeretettel, őszintén, kitartással lehet és kell segítenünk.Az elmúlt évtizedekben generációk nőttek fel ateista nevelésben.Ezzel együtt nem biztos, hogy semmirekellőbb emberek lennének, mint azok, akiket hitben neveltek. Csak még nem ismerték meg Jézus szeretetét.Nem azt kellene keresgetni, kinek,kiknek a bűne ez, hanem tenni kell azért, hogy ezentúl ők is hitben éljenek. Soha nincs későn.

    VálaszTörlés
  11. sajnos nallam is ugyan igy dolgozik a satan.de van min elgondolkodnom.

    VálaszTörlés
  12. Ahogy létezik "ISTEN"! Ugyanúgy létezik a -sátán- is! Amikor Istennek felajánlva kezdjük és végezzük a napot,valamint sóvárgunk az "Ö"jelenléte után és minduntalan hiányoljuk jelenlétét,biztosak lehetünk hogy Istenkeresö lelkek vagyunk!!! De sajnos amikor megfeledkezünk ezekröl az apró csekélységekröl,mert mindig el vagyunk foglalva,semmire sincs idönk,mindig rohanunk,sajnos, a vesztünkbe!!!Ilyenkor észbe kapunk hogy létezik a sátán, hogy sikerült neki a cselvetés!A lustaság,a kényelem,a szórakozás,mindezzel vigyáznunk kell, mert nem is vesszük észre és már bele is estünk a csapdába!!!Próbáljuk helyetesíteni a szórakozás idejét ugyanannyi imával,vagy szentirás olvasásal egy öregek othonában,vagy pl.egy árva gyereket ebédelni vinni!Szerintem sokkal jobban fogja érezni mindenki magát,ha Jézust keresve indulunk el nap mint nap!Nem kell keresnünk hogy interjúkat adjunk a tv.-ben a jó tettekröl mert úgy is a jó Isten számontartja minden cselekedeteinket,mennyivel több kincset ér a sok jó cselekedet a pénznél,az aranynál! A mennyországban ezek a földi értékek mit sem érnek,törekedjünk arra hogy Istenre alapozzuk életünket és hogy szilárdítsa meg hitünket,hogy el ne kárhozzunk hanem örökké éljünk,ne legyen Jézus KERESZTHALÁLA hiába való!

    VálaszTörlés
  13. Olvasva a hozzászólásokat egy lényeges, ám nehezen felismerhető csapda nem került szóba. Az a zene, amelynek megírásához, előadásához és befogadásához nem szükséges szellemi erőfeszítés. Sajnos kevesen tudják, hogy a művészeti ágak közül a leganyagtalanabb, a zene képes leginkább hatni a lélekre. Az áruházkomplexumokban azért szól a könnyűzene, hogy lazulj el, ne törődj semmivel (még ablak sincs az épületen, hogy a külső fényviszonyok se jelenthessenek tájékozódási pontot), még óra sincs, hogy ne tudhasd az időt, te csak pakold teli a mély bevásárlókocsit. A pénzzel, a felelősséggel ne törődj, hiszen ott az "ingyen" hitel. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a zene nemcsak szövegből, hanem dallamból és kíséretből is áll, ezért nem elég pusztán a biblikus szövegre koncentrálni, hanem az Istentisztelethez méltó zenei megfogalmazásra is szükség van. A könnyűzene istentiszteleti használata által a Sátán eszköze szüremkedett be az Istentiszteletbe. Szűrjük hát ki!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értek egyet az utolsó gondolattal...lehet, hogy a fiatalokhoz közelebb jut az üzenet, ha nem szomorú hangulatú énekléssel közvetítik.Erre most vasárnap volt egy szép példa az Iránytű csapat volt a vendégünk....

      Törlés
  14. A zene is Isten ajándéka. A művészetek, így a zene kincseinek, értékének tagadása rettenetes sivárságba vezet. Egy gyönyörű műalkotás, egy szépséges zene egészen közel tud vinni minket Teremtőnkhöz. Segít ráeszmélnünk alkotásainak csodáira, gazdagságára, az örömhírt úgy közvetítheti, ahogyan az csak a kivételesen jó szentbeszédeknek sikerül. Még a könnyűzene is lehet értékes. Milyen felemelő, ha egy gitáros szentmisén Isten dicsőségét, derűjét hirdetik a fiatalok!
    Természetesen a sátán is tudja használni a művészeteket a saját céljaira, de hát bármit ellenünk tud fordítani. A "szűrés" a könnyűzene kitiltásával oldódna meg? Kizárt dolog.

    VálaszTörlés
  15. Ébredjünk fel emberek! Ne hagyjuk, hogy a Sátánnak sikerüljön befolyásolni az életünket! Tudom, nagyon nehéz a kísértéseknek ellenállni, de lehetséges, csak akarni kell!!! Istentiszteleten pedig teljes szívünkből adjuk át magunkat az Úrnak! Aki felismeri Isten hatalmas szeretetét és jóságát az már jó úton jár! Erősítsük a hitünket és ne szűnjünk meg imádkozni! Ne hagyjuk, hogy az Istennel való kapcsolatunkat bárki/bármi megzavarja!

    VálaszTörlés
  16. Újra és újra elolvastam ezt az ugyancsak elgondolkodtató írást és a hozzászólásokat. Arra jutottam, hogy akkor gyakorlatilag minden a sátán műve? De hiszen szükség van mozira, színházra,zenére mert művelődni is kell.Bevásárló központokra is, és még jó, ha meg tudjuk pakolni, ha van miből kifizetni. Sajnos szükség van arra is, hogy az anyák dolgozzanak, mert egy keresetből ma nem lehet családot eltartani, szükség van másodállásra is mert kevés a pénz a megélhetésre.Sajnos ezek szerint a sátán működik az ország vezetésében is, akik részesek az elszegényedésben a tömeges munka nélküliségben és még sorolhatnám. Hogy lehet, hogy éhen hal ma Magyarországon egy gyermek családon belül?!Az ima nagyon fontos, de nem lakik jól vele a gyermek. Aki ma nem tud munkát kapni, az nem tudja igénybe venni a családi adókedvezményeket sem. A 16 %-os adókulccsal is igazából a magas jövedelműek jártak jól. Szóval akkor hol is "dolgozik" a sátán? Nézzünk magunkba, de nézzünk körül is.

    VálaszTörlés
  17. A sátán a mi szabadakaratunkat, a szabadság iránti vágyakozásunkat használja fel emberellenes,életellenes céljainak elérésére.
    Ne kergessük tehát a parttalan szabadság hamis illuzióját!Fogadjuk el a legfőbb Jó felénk kinyujtott segítű kezét. Igazítsuk a kívánságainkat is az Ő törvényeihez.Talán ez az a helyzet amire a népi bölcsesség szintén ráhúzható:" a kevesebb több lett volna"

    VálaszTörlés
  18. Biztosan jó a gitáros szentmise is, csak a szentmisén legyen a hangsúly, és az zene stílusa is ehhez illeszkedjen, és kiforrott legyen.
    Sajnos, ez nem mindig mondható el. Jó lenne egy olyan főiskolai zenei fórum, amely a mai szerzeményeket meghallgatná, és véleményezné, netán engedélyezné is, hogy az arra alkalmasak ugyanúgy lehessenek közkinccsé, mint az Éneklő Egyház vagy a Szent vagy, Uram énekei.

    Hogy ne kerülhessen akármi "előadásra".
    Elemi, prozódiai hibák (szöveg és zene ritmusának ellentéte), stb...
    Természetesen vannak nagyon szépek is.

    Megdöbbenek, mikor valaki a szentmise alatt a lábával veri a ritmust, a csörgődobra vagy a dobra. Kell ez?

    Ki lehet adni külön lemezen dalokat, amik nem a szentmisén hangzanak el. De külön kellene választani a kettőt, és csak a tehetségeseket engedni zenét szerezni.

    VálaszTörlés
  19. Egyetértek az előttem szólóval!

    VálaszTörlés
  20. Aki kételkedik abban, hogy ez a sátán műve, az nem hiszi el, hogy a sátán létezik. Ez pedig nagyon veszélyes dolog. Pedig nagyon igaz, hogy mint ordító oroszlán jár közöttünk. Lásd az emberi formájukból kivetkezett zenészeket akik az ő üzeneteit közvetítik. Öngyilkosságra és minden rosszra buzdítva a fiatalokat. Nem tudom ki tudja azt élvezni. Én úgy szenvedek tőle, hogy legszivesebben elkóborolnék mint a kutyusok a szilveszteri petárdázások elől. Hát járjatok csak koncertekre, ha ezt akarjátok hallani az örökkévalóságon át!

    VálaszTörlés
  21. Gondolkodjunk rajta!hétfő, január 31, 2011

    Igen.Az ember kapott rá időt,hogy az Istent megszeresse. A bukott angyalok rögtön elkárhoztak,mert minden tudásuk meg volt.Ezek a gonoszlelkek,s meg akarják szerezni a lelkünket."Inkább attól féljetek,aki a lelket,meg a testet is pokolba taszíthatja."Mt 10,28
    Ha Istent magunkba engedjük védettek vagyunk.Ha üresek vagyunk,akkor beköltözik a lelkünkbe a gonosz.Egyedül nem tudunk ellene védekezni. Gabrielangelo

    VálaszTörlés
  22. Drága jó Krisztusban szeretett testvéreim, többtől hallottam azt, hogy ráérek majd öreg koromban templomba járni.Sajnos csak egy a baj,hogy addigra már a Sátán nagyon eluralkodik rajtad, a családodon, a gyermekeiden,unokáidon.Fiatalon biztos sok a dolgod sok felé kell figyelj,de érezned kell azt is ,hogy Isten nelkül semmi sem müködik.Probálj meg mindenert imadkozni kerni az Úr segítségét Ő legyen életed kozpontja és akkor meglátod a dolgok sokkal konnyeben mennek minden téren.A penzzel nem lehet venni egészséget, gyereket, házastársat sem boldogságot.Sosem késő elkezdeni
    meglátod megéri.

    VálaszTörlés
  23. D. a J. Kr!

    Nem állom meg hozzászólás nélkül. A gitáros szentmisére kitérve: Nem kell félre érteni, nem vagyok ellene, sőt. Ne de azt nem tartom normálisnak , hogy ritmusossága legyen, hiszen a Szentmisből nem csinálunk "szent diszkót"! Ifi énekek énekelhetők találkozókor, vagy kiránduláson. Szentmisén olyan ifiénekek engedélyezettek, amelyekre nem lehet táncolni.
    Bizonyos részekben meg a Kánon jog megköveteli bizonyos énekeket Szentmise alatt, amelyeket Tilos kicserélni. Így az előírások szerint nem is lehetne teljesen gitáros szentmisét tartani.
    Ugyan abban az időben. A gitárt mint hangszert ne vessük meg Liturgia alatt, hiszen ha jobban belegondolunk valamikor az orgonára is úgy néztek egyesek mint most a gitárra. :)

    Balázs Premontrei jelölt

    VálaszTörlés
  24. Azt hiszem nagyon elkanyarodtak a hozzászólók az eredeti kérdésfeltevéstől,amikor az egyház zene témáját a sátán vagy a gonosz lélek működésének kezdték feltüntetni.Ne feledjük a lelki adományok különfélék de a Lélek ugyan az.Mi keresni valója a szentmisén a ritmusosságnak?Nem vagyok zene értő de művészi zene ritmus nélkül nincs!Talán az egyház érvénytelennek itéli a spirituálét vagy az afrikai testvérek zenés,táncos Istentiszteleteit?
    Talán a JÓisten írtózik a könnyüzenétől?Könnyen előfordul sajnos hogy a sátán éppen a gonosz belső gondolatokon keresztül szít megosztást Isten népén belül.Mindenki "csak jót akar" de igaz az a mondás is,hogy a "pokolra vezető ut is jószándékkal van kikövezve" a Hazugság atyja gyakran éppen kihasználva jóra való törekvéseinket csábít rossz útra.

    VálaszTörlés
  25. Szerintem ez egy tökéletes példa arra , hogy rossz irányba megy a világ, észre sem veszi hogy a bűn útját járja. Dolgozni is kell, szorakozni is , csak mindezt úgy, hogy Isten dícsőségére váljon.

    VálaszTörlés
  26. Kedves Névtelen hozzászólók. Bölcs Salamonnak igaza van. Amennyiben mindannyiunkban együtt van a következő hármas: ISMERET, ÉRTELEM, BÖLCSESSÉG akkor megtalálhatjuk Istent és megmaradhatunk a szeretetében Sátán minden praktikája ellenére. Sajnos a mai kor embere a Biblia igazságit ismeri a legkevésbé, ezért képesek a Démonok akkora befolyást gyakorolni sok társunkra. Kezdjétek csak értelmezni az ihletett igazságokat és iszonyatos meglepetésben lesz részetek akár a pápa tevékenységét illetően is. RICI

    VálaszTörlés
  27. Kiégett szeretetlen lelkek, meggyötört testek,nincsen nehéz dolga a sátán elvtársnak ügyesen vezette félre a világot, és mi szépen aszisztáltunk neki, most meg nem tudunk szabadulni a csapdájából amibe önként dalolva léptünk bele. Valójában nincsen más választásunk,mint imádkozni, imádkozni,éjjel nappal hálát adni a szabadító Istennek, aki megfogja hallani kétségbeesett könyörgéseinket.Vagy megtérünk,vagy elveszünk.


    Szeretettel: Anka

    VálaszTörlés
  28. Kedves Dalma!
    Eggyet értek veled.Isten dicsőségére kell mindentcsinálnunk,.Jézus azt mondta .-Amértékletesség,és a szeretet a legfontosabb itt a földön.

    VálaszTörlés