2010. június 24., csütörtök

Ó jaj! Mit tettünk??

Két-három héttel ezelőtt olyan dolog történt velünk, amit még ma sem értünk. Arra gondoltam, megosztom Önnel, kedves Olvasó ezt az "élményünket", hátha Ön segít abban, hogy megértsük a történteket.

Szóval... Az árvizeket, viharokat látván a Laudetur.hu is úgy döntött, a lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni. Érkezett hozzánk egy power pointos anyag, amely fotók segítségével mutatja be, milyen rombolást okozott a természet az épületekben, és milyen kilátástalan helyzetbe kerültek az Észak-Magyarországon élő emberek. Úgy gondoltuk, közreadjuk ezt a fotósorozatot, és lelkesítünk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten segítsen.

2010. június 23., szerda

Kerekes Károly: A kereszt

Van, aki büszkén viszi, hisz senki se látja,
Hogy vérzik a válla és sebes a háta.
Van aki alázattal és lehajtott fővel
viszi a keresztjét,…krisztusi erővel.

Van, aki morogva, zúgolódva viszi, minden sarkon megáll, ha lehet leteszi.
Van, aki dicsekszik, örül, ha megszánják
hazug könnyek sokszor áztatják orcáját.

2010. június 3., csütörtök

Isten Országa

Ország a Birodalomban
Jézus apostolai visszatértek missziós útjukról. Jézustól kapott hatalmukkal az Isten Országát hirdették, a Római Birodalom Judea provinciájában. Judea, Heródes negyedes fejedelem fennhatósága alatt állt. Az Isten Országának hírére Heródes zavarba jött, mert egyesek Jézusról azt állították, hogy Keresztelő János, mások pedig azt, hogy Illés próféta. Heródes tisztán akar látni ebben az ügyben, Keresztelő János nem lehet, hiszen Jánost ő fejeztette le. Heródes tudni akarja, hogy kicsoda ez a Jézus, azon van, hogy találkozzon vele.