2010. december 2., csütörtök

Az arany csomagolópapír

Egyszer egy ember megbüntette a lányát, amiért az eltüntette a drága pénzen vásárolt arany csomagolópapírt. Amiről az apa nem tudott, az az volt, hogy lány hosszú órákat azzal töltött, hogy az aranypapírból kivágjon egy darabot, amivel az apja számára készített ajándékot, egy dobozba csomagolta be, és tette a fa alá. Amikor szenteste az apja meglátta az ajándékot, kibontotta, látta, hogy a doboz belül üres.
Azt mondta a lányának:

 - Tudod kislányom, az úgy szokás, hogy ha valakinek ajándékot adunk, akkor nem szabad üres dobozt adni.  - De apa - így a lány - hiszen ez a doboz nem üres, tele van csókokkal, amiket én raktam el neked karácsonyra.
Az apa könnyeivel küszködve ölelte át a lányt, bocsánatáért esedezve. A kislány átölelte apját és sírva bocsátott meg neki.
Nem sokkal ezután a kislány meghalt egy balesetben. Az apa egész életén át az ágy alatt őrizte az arany dobozt. Amikor rosszul érezte magát, mindig kinyitotta a dobozt és egy emlékezetes csókot vett ki belőle így emlékezve az ő gyermekére, aki azt odatette. 

Mindannyiunknak van ilyen aranydobozunk, amely tele van csókokkal gyermekünktől, családunktól, barátainktól, Istentől.

6 megjegyzés:

 1. Gyönyörű és igaz! Annyi Istentől eredő szépség van bennünk! Bontsuk ki Karácsonyra!

  VálaszTörlés
 2. Csak annyit tennék hozzá, könnybe lábad a szemem, mikor ilyeneket olvasok.
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
 3. A legnagyobb bánatom, hogy ezeket a történeteket pont azok nem olvassák, akiknek a pénz az istenük, és nem ismerik az igazi szeretetet.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó lenne, ha advent idején felfedeznénk magunkban is egy ilyen arany dobozt, amely tele van szeretteinktől kapott lelki ajándékokkal, és bármikor erőforrásként elővehetjük.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép, és megható volt ez a történet! Miután az ember elolvassa egyből elkezdi keresgélni a saját aranydobozát. Ez olyan szép!

  VálaszTörlés
 6. Mi készítünk e ilyen aranydobozt szeretteinknek?

  VálaszTörlés