2010. szeptember 26., vasárnap

A dúsgazdag és a szegény Lázár

Szolgálatunk
A mi emberi szabadságunk szolgálatban ölt testet. Szabadon rendelkezhetünk szabadságunk felett. Eldönthetjük, hogy kit vagy mit ajándékozunk meg szabadságunkkal, eldönthetjük, hogy kit vagy mit szolgálunk. Szolgálatunk irányultsága egyértelmű irány. Lehetséges kerülőutakon járni, de lehetetlenség egyszerre több irányba haladni. Az Igazsághoz kerülőutak vezetnek, a kerülőutak is értékesek, kerülőútjainkon vizsgázunk, a kerülőutakban mindig ott van a helyes irány is, a megtérés lehetősége is.

2010. szeptember 23., csütörtök

Kéz nélkül, láb nélkül, aggodalmak nélkül

Ha úgy érzi, elkeseredett, levert, a "mélybe zuhan", nézze meg ezt a kis filmet, mely erőt és hitet ad, remélem Önnek is!

2010. szeptember 17., péntek

Hűtlen intéző

Értékeink mozgósítanak
Meglepő lehetett, hogy Jézus, hallgatósága elé egy hűtlen intézőt, egy tolvajt állít, hogy tanuljanak tőle. Mit lehet tanulni egy tolvajtól? Az Úr nyilván nem azért dicséri, hogy még utoljára jól meglopta gazdáját. Jézus nem arra biztat bennünket, hogy lopjunk, csaljunk és hazudjunk. Ennek a világnak a fiai azonban, valamit sokkal jobban csinálnak, mint a világosság fiai. Hűségesebben szolgálják a pénzt, mint sok hívő ember az Istent.